Monet Reddit-käyttäjät menettivät malttinsa, kun Ubuntun motd alkoi näyttää mainokseksi tulkittavia tietoiskuja komentorivillä.

Motd on lyhenne sanoista Message of the Day, ja se on kätevä tapa esittää kaikille palvelimen käyttäjille ajankohtaista tietoa, kuten ilmoituksia tietoturvakorjauksista näiden kirjautuessa sisään.

Reddit-käyttäjät ovat raivoissaan, sillä Ubuntu Server näyttää käyttäjille sisäänkirjautumisen yhteydessä mainoksen, jossa Canonical kehottaa ihmisiä kokeilemaan Microk8s-palvelua MacOS-ympäristössä.

“If you’ve been waiting for the perfect Kubernetes dev solution for macOS, the wait is over. Learn how to install Microk8s on macOS. [link].”, mainoksessa sanotaan.

Toiset käyttäjät taas huomauttavat, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ubuntuun on ilmestynyt mainoksia. Vuodelta 2017 löytyy bugiraportteja, joissa kritisoidaan Canonicalin tapaa esittää käyttäjille mainoksia motd:n yhteydessä.

Ubuntua kehittävä Canonical ei ole ensimmäistä kertaa myrskyn silmässä. Yhtiötä on kritisoitu aiemmin muun muassa käyttäjien vakoilusta Amazon-hakupalvelun kautta sekä snap-paketoitujen sovellusten pakottamisesta.

Nyt useat leipiintyneet käyttäjät harkitsevat Linux-jakelun vaihtamista mainosten johdosta. Myös Microsoftia on kritisoitu kovasanaisesti siitä, että yhtiö on lisännyt Windows 10:een mainoksia.