Computerworldin lukijat ovat ottaneet yhteyttä toimittaja Woody Leonhardiin. Syynä on Windows 10 -päivitykset. Käyttäjien mukaan edelleen tuen piirissä olevat Anniversary Update- sekä Creators Update -versiot ovat päivittyneet tuoreimpaan Fall Creators Update -versioon ilman ennakkovaroitusta.

Microsoft sai runsaasti kritiikkiä, kun se vuonna 2015 sekä 2016 yritti saada Windows 7 -käyttäjät tarttumaan tuolloin ilmaiseen Windows 10 -päivitystarjoukseen. Redmondin jätti käytti suostutteluun jopa kyseenalaisia keinoja, kuten lataamalla ja ajastamalla päivityksen omatoimisesti.

Nyt käyttäjät valittavat Microsoftin turvautuvan jälleen vanhaan kikkaan. Edelleen tuotetuen piirissä olevat Windows 10 Anniversary Update (1607) sekä viime huhtikuussa julkaistu Windows 10 Creators Update (1703) ovat Computerworldin lukijoiden mukaan päivittyneet viime lokakuussa julkaistuun Fall Creators Updateen.

Käyttäjät väittävät, että päivitys on tapahtunut, vaikka Windows Update olisi ollut kytketty pois toiminnasta. Tällöin päivityksestä on kerrottu Update Assistant -päivitystyökalun kautta.

Microsoft on julkaissut 5. marraskuuta tietosivun, jossa yhtiö kertoo että vanhemmat, yhä tuotetuen piirissä olevat Windows 10 -versiot tulee päivittää tuoreimpaan versioon, jotta käyttöön saadaan viimeisimmät tietoturvaominaisuudet.

Sivun mukaan käyttäjille esitetään ilmoitus, jossa kerrotaan, että laitteelle on asennettava viimeisimmät tietoturvapäivitykset. Tämän jälkeen Windows Update yrittää päivittää tietokoneen. Sivuston mukaan käyttäjän täytyy kuitenkin hyväksyä päivitysten asennus, eikä niitä yritetä asentaa väkisin.

Onkin mahdollista, että ”pakollinen” päivitys Fall Creators Updateen on jonkinlainen tilapäinen tekninen häiriö.