Suosittu Linux-työpöytäympäristö KDE on saanut uuden version. Plasma 5.13 keskittyy muistinkäytön optimointiin ja selaintoimintojen integroimiseen suoraan työpöytäympäristöön.

KDE tarjoaa lukuisia tapoja mukauttaa käyttökokemusta omia tarpeita vastaavaksi. Työpöytäympäristön runsaat ominaisuudet ovat kuitenkin olleet omiaan lisäämään muistinkulutusta, mikä ei ole jäänyt huomaamatta KDE:n kehittäjiltä.

Versio 5.13 keskittyy lähes pelkästään muistinkulutuksen optimointiin, jotta kaikki työpöytäympäristön perustoiminnot saadaan pyörimään sulavasti myös heikkotehoisilla laitteistoilla, kehittäjät lupaavat.

Uusi versio esittelee myös muutaman mielenkiintoisen ominaisuuden, kuten uudistuneen lukitus- ja sisäänkirjautumisruudun.

Lisäksi tarjolla on nyt uusi ominaisuus nimeltä Plasma Browser Integration, joka nimensä mukaisesti yhdistää selaimen toimintoja suoraan työpöytäympäristöön. Esimerkiksi nettilatausten edistymistä voi vastaisuudessa seurata suoraan KDE:n tehtäväpalkin kautta. Sama koskee myös Dolphin-resurssienhallinnan kautta tapahtuvaa tiedostojen kopiointia.

Ensimmäiseksi uuden KDE:n pariin pääsevät niin kutsutulla rolling release -periaatteella päivittyvät Linux-jakeluversiot, kuten Arch Linux sekä siihen perustuva Manjaro.