Grand Theft Auto IV -toimintapeli ei kuulu enää Steamin pelikaupan valikoimiin. Monet ehtivät spekuloida mahdollisella poisvedon syillä.

Toiset olivat sitä mieltä, että peli jouduttiin poistamaan Steamin valikoimista siitä syystä, että pelissä soitettavien musiikkikappaleiden lisenssit ovat vanhentuneet, kuten kävi Vice Cityn tapauksessa vuonna 2012. Toiset taas epäilivät Rockstarin siirtyvän myymään GTA IV:tä oman pelikäynnistimensä kautta.

Todellinen syy pelin poisvetämiseen löytyy kuitenkin vuodesta 2013. Tuolloin Microsoft alkoi ajaa alas omaa Games for Windows Live -palvelua, johon myös GTA IV:n tallennus- ja lisenssiavainten luontiprosessi tukeutuivat. Nyt Rockstar on vahvistanut, että peli vedettiin pois Steamista juuri GFWL:n rajoitteiden vuoksi, sillä uusia käyttöoikeusavaimia ei enää voitu generoida. Pelitalo kertoo pohtivansa parhaillaan vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Myös monet muut pelikehittäjät ovat muokanneet tuotoksensa GFWL:n jälkeiseen aikaan, kun kävi selväksi, ettei Microsoft aio jatkaa alustan tukemista. Näihin lukeutuvat muun muassa Batmanin Arkham-pelisarja sekä Bioshock 2.

Rockstar on kuitenkin pahasti myöhässä GTA IV:n kanssa. Netin irvileuat ovatkin jo ehtineet leukailla, että pelistudiolla on ollut liian kiire rahastaa GTA Online -moninpelillään.

Lisätietoa GTA IV:n kohtalosta on luvassa niin pian kuin mahdollista, kehittäjä lupaa The Vergen mukaan.