Yksityisyys on internetaikana kuuma peruna. Monet kehittäjät eivät halua tai osaa kertoa, mitä tietoa heidän kehittämänsä sovellukset käyttäjästä keräävät. Jopa Google laittoi suosikkisovellustensa iOS 14 -päivitykset jäihin vain päivää ennen kuin Applen App Storen kiristyneet yksityisyyskäytännöt tulivat voimaan. Myös Facebook on kritisoinut Applen käytäntöjä.

Hakujätiltä luvattiin tuolloin, että sovelluksia aletaan päivittää lähes samantien. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Nyt Apple on tarttunut härkää sarvista ja julkaissut ohjeita sovelluskehittäjille. Applen mukaan kehittäjien täytyy täyttää yksityisyysilmoitus, jossa nämä kertovat tarkalleen, mitä tietoa käyttäjästä kerätään.

Jos sovellus kerää esimerkiksi käyttäjien ip-osoitteita, tulee tämä käydä ilmi ilmoituksesta. Ainoa poikkeus on, mikäli ip-osoitetta tai muuta kerättyä tietoa ei tallenneta ja jaeta kolmannen osapuolen kanssa, 9to5mac kirjoittaa.

Applen App Storen kiristyneet yksityisyyskäytännöt tulivat voimaan viime joulukuussa. Sittemmin kehittäjien keskuudessa on esiintynyt runsaasti haluttomuutta paljastaa kerättyjä tietoja Applelle. Jotkut kehittäjät eivät puolestaan osaa täyttää Applen vaatimaa raporttia oikein, 9to5mac huomauttaa.