Minecraft ei laita pillejä pussiin vuoden 2020 päätteeksi, Microsoft rauhoittelee. Myöskään pelin alunperin kehittänyt Mojang-studio ei ole sulkemassa oviaan.

Microsoftin Helen Zbihlyj joutui rauhoittelemaan pelin faneja, jotka olivat lukeneet useissa hakukoneissa ja uutissyötteissä kiertäneen valeuutisen, Polygon kirjoittaa. Uutisen alkuperäisestä lähteestä lukeneet tuskin haksahtivat, sillä Channel45newsia vilkaisemalla on vaikea olla havaitsematta sitä pilailusivustoksi.

”Uutinen” Minecraftin päättymisestä kiersi Twitterissä ja muissa sosiaalisen median sivustoilla joulukuun lopussa. Uutisen otsikkona oli ”Minecraft will shut down their servers in late 2020”, eli vapaasti käännettynä suunnilleen, että Minecraftin palvelimet sammutetaan vuoden 2020 loppupuolella.

Monet ilmeisesti kokivat somessa pyörineen linkin riittävän uskottavaksi haksahtaakseen pilaan siitäkin huolimatta, että Channel45news-sivustolle suunnattaessa käyttäjä saa eteensä bannerin, jossa kerrotaan tämän joutuneen kepposen kohteeksi, Polygonilla arvellaan.

Minecraft on eräs vuosikymmenen suurimmista hiteistä. Pelin kehittänyt ruotsalainen Mojang-studio on sittemmin päätynyt Microsoftin omistukseen.