Kesäkuun numero on julkaistu. Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös diginä vaikka saman tien, olit sitten töissä, kotitoimistolla tai mökillä.

Lue kesäkuun Mikrobitti

.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1992.

.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään uudet 4g lte -reitittimet. Lte-verkoissa toimiva 4g-mobiilireititin on yhä yleisempi tapa toteuttaa nettiyhteys – oli se sitten kotona, mökillä, ajoneuvossa, veneessä tai sekalaisemmassa liikkuvassa käytössä.

Testasimme järkihintaiset 4g-reitittimet. Mukana testissä olivat Netgear Aircard 797S, TP-Link M7200, TP-Link M7650, Wlink WL-200LF-w, Zyxel LTE2566 ja Zyxel LTE3301-Plus. Verrokkina toimi Huawei 5G CPE Pro.

.

Lehden kakkostestissä nähdään varavirtalähteet. Virtapankkien kirjo on kattavampi kuin koskaan, eikä sähkövirtaa kaipaavan tarvitse maksaa itseään kipeäksi erikoisemmistakaan laitteista.

Kuitenkin jo muutaman euron erolla voi olla iso merkitys varavirtalaitteen järkevän käytön sekä toimivuuden kannalta.

Testissä olivat mukana Anker PowerCore, Dacota Q1 Powerbank Suction, Dacota Solar Powerbank, Fonekit 2500 mAh Powerbank, Fonekit QC10K Type C, Fonekit QI10K Wireless, iDeal of Sweden Fashion Power Bank, Samsung Fast Charge, Wave QiPower, Xtorm Evoke Solar Charger, Xtorm Solar Charger 10.000 Robust ja Xiaomi Mi Power Bank 2C.

.

Netti mukaan 4g-reitittimellä. Kesänumerossa testissä myös varavirtalähteet, joiden turvin sopii pyöriä puskissa ja biitseillä päivät pitkät mobiilidata laulaen.

Pitkässä ilmiöjutussa tutustutaan eri tapoihin, joilla netti on muuttanut maailmaa. Millaista olisikaan ollut kököttää kuukausitolkulla koronaeristyksessä 1980-luvulla ilman kännykkää, tietokonetta ja internet-yhteyttä?

Eikä nyt puhuta pelkästään teknisistä vaikutuksista: on monia internetin vaikutuksesta syntyneitä toimintatapoja ja tapahtumasarjoja, joilla on ollut elämäämme käänteentekevä vaikutus. Tai henkilöitä, joista on tullut internetissä kansainvälinen ilmiö.

.

Ensimmäisessä opasjutussa hankitaan superhalpa tietokone kolmella eri tavalla. Minkälaisen koneen saa kasattua tai ostettua 350 eurolla? Mikä on olennaista?

.

Lehden tekniikkajutussa perehdytään Linuxin Systemd-ohjelmistoon.

.

Lehden softa-arviossa nähdään 6 erilaista salasananhallintaohjelmistoa.

.

Lyhyissä testeissä muun muassa The C64, AMD Ryzen 3 3100 & 3300X, Huawei MateBook X Pro, Lenovo ThinkVision M14, HyperX Alloy Origins, Apple MacBook Air ja Apple iPhone SE.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa

. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa

.

Muista tutustua myös Mikrobitin

. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta

, Mikrobitin sivuilla tai .