Kesäkuun Mikrobitti on kaupoissa! Tilaajat saavat lisäksi luettavakseen loput retrolehdet vuodelta 1989.

Lue uusi Mikrobitti tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään varavirtalähteet. Varavirtalähteitä on markkinoilla pikkuruisista hätävarapatukoista aina salkkukoon jykeviin virtavarastoihin. Kaikille on omat käyttötarkoituksensa – mutta missä kokoluokassa vastine rahoille on paras?

Mukana vertailussa oli 12 laitetta: Biltema Taskulamppu ja varavirtalähde, Biltema Virtapankki 12 000 mAh, Clas Ohlson Varavirtalähde 3350 mAh, Fuj:tech IP20K, Fuj:tech IP50K, GP Powerbank Cobra 10 000 mAh, Motonet Varavirtalähde 2000 mAh, PNY Powerpack ALU 7800, Polaroid PS100, Polaroid PS600, Waltter Supercharger 8000 mAh ja Wave 4000 mAh Li-Polymer Power Bank. Lue juttu.

Toisessa testissä olivat läppärien suorittimet. AMD ei ole käytännössä koskaan pystynyt kilpailemaan Intelin kanssa läppärisuorittimissa. Intelin valmistus on kuitenkin viime aikoina yskinyt, ja AMD on parantanut tuotteitaan vauhdilla – joko nyt markkinajohtaja joutuu ahtaalle?

Testissä olivat mukana Huawei Matebook 13, Lenovo Yoga 530 ja HP Notebook 14. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa perehdytään verkkopelien vihaiseen maailmaan. Pelaamisen pitäisi periaatteessa olla hyvä tapa rentoutua ja unohtaa arjen huolet, mutta sukellus melkein mihin tahansa verkkopeliin paljastaa maailman, jossa harrastetaan rasismia, seksismiä ja homofobiaa ja jossa puhutuin kieli on vihapuhe.

Mikä ilmiötä selittää, ja voisiko nettipelaaminen joskus olla hauskaa kaikille sukupuolesta ja sukupuoli-identiteetistä riippumatta? Lue juttu.

Toisessa ilmiöjutussa tutustutaan konekääntämisen maailmaan. Kone voi oppia ihmistä paremmaksi niin sanotun rajoitetun kielen kääntäjänä. Runojen kanssa on vaikeampaa.

Kuinka hyviä käännöksistä voi saada? Lue juttu.

Kolmannessa ilmiöjutussa tutustutaan kiinalaiseen Shenzhenin kaupunkiin, joka on epävirallinen elektroniikan pääkaupunki. Rakentelijan taivas vai varoittava esimerkki luonnonvarojen tuhlaamisesta krääsätavaraksi? Lue juttu.

Isossa opasjutussa perehdytään taas kotiautomaation saloihin. Kuinka saada iot-laitteet turvallisesti lähiverkkoon? Lue juttu.

Toisessa opasjutussa kerrotaan, kuinka Jollan Sailfishin saa asennettua puhelimeen. Lue juttu.

Kolmannessa opasjutussa opastetaan 4g-signaalin mittaamiseen. Cellmapperia käsittelimme netissä osittain jo alkukesästä. Lue juttu.

Softa-arviossa testataan valokuvaajan apusovelluksia. Lue juttu.

Retrojutussa perehdytään Sims-pelin edeltäjiin. Mikä rakentelussa ja pikselihahmojen hoivaamisessa kiehtoo? Lue juttu.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa Huawein uusia puhelimia, Lenovon läppäri ilman fyysistä näppäimistöä, Honorin aktiivisuusranneke, puhelimen lisäobjektiiveja, Android Q sekä paljon muuta.,

Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1989. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .