Oikeudenkäynti KickassTorrentsin pyörittäjiä vastaan on kuivumassa kokoon, kun yhtäkään piraateista ei nyt saada tuomiolle. Torrentfreak kirjoittaa, että jo melkein lain kouran ulottuvilla ollut ukrainalainen Artem V. on kadonnut viranomaisten tutkasta.

KickassTorrents oli suosionsa kukkuloilla vuonna 2016. Se ohitti tuolloin jopa Pirate Bayn laittomasti jaettujen sisältöjen apajana, tarjolla olevien tekijänoikeuksien suojaamien nimikkeiden arvoksi on laskettu peräti miljardi dollaria.

Päivänpaiste oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä FBI:n rikostutkinta lopetti puuhan. Puuhahenkilöistä saatiin kiinni vain Artem, joka pidätettiin Puolassa. USA vaati välittömästi KickassTorrentsin päätekijänä pidetyn miehen luovuttamistaan tuomittavaksi.

Luovutuksen käsittely kuitenkin venyi, kuten niillä on tapana – tällä kertaa vuosien mittaiseksi. Artem laskettiin vapaalle jalalle odottamaan käsittelyn lopputulosta sillä ehdolla, ettei hän poistu Puolasta. Nyt mies kuitenkin on päättänyt, ettei viitsikään odotella. Muutama viikko sitten hän katosi jäljettömiin.

Jossakin vaiheessa Artem olisi ollut valmis matkaamaan Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiin vapaa-ehtoisestikin, kunhan hänen asettamiinsa ehtoihin olisi suostuttu. Näin ei kuitenkaan käynyt.

USA:n oikeuslaitos on nyt siirtänyt KickassTorrents-jutun hyllylle odottamaan aikoja parempia. Siihen palataan, kun tai jos saadaan kiinni joku, jota syyttää.