The Verge kertoo, että hätää kärsimässä oleva Kickstarter on etsinyt säästöjä muun muassa irtisanomisista: 25 työntekijää eli noin viidennes yrityksen työvoimasta on saanut lopputilin, ja sen päälle 30 henkilöä hyväksyi tarjotun eropaketin. Kaikkiaan Kickstarter menettää siis 39 prosenttia työvoimastaan.

Viime kuussa Kickstarterin toimitusjohtaja Aziz Hasan varoitti välittömässä tulevaisuudessa olevista irtisanomisista. Haziz ei tuolloinkaan nähnyt mitään keinoja syöksyn kääntämisestä nousuun.

Koska Kickstarterin työntekijät järjestäytyivät viime vuoden alussa, noin 60 prosenttia yhtiön työntekijöistä liittyi kansainväliseen toimisto- ja ammattityöntekijöiden liittoon OPEIU:un. Tämän ansiosta he pääsivät neuvottelupöytään pohtimaan, miten irtisanomiset toteutetaan.

Neuvottelujen tuloksena Kickstarter tarjosi vapaaehtoisia, neljän kuukauden palkan sisältäviä eropaketteja liiton jäsenille, sekä neljän kuukauden terveydenhuoltovakuutuksen henkilöille, joiden palkka oli yli 110 001 dollaria vuodessa. Halukkaat voivat sanoutua vakuutuksestaan irti ja saada eronsa hetkellä lisää rahaa.

Kickstarter myös viittaa kintaalla työsopimuksissa olleille kilpailukielloille, ja lupautuu tarjoamaan mahdollisuuden palata Kickstarterille töihin ensi vuonna, mikäli työpaikka saadaan vain avattua uudelleen.