Kickstarter on joukkorahoitusalustoista suosituin. Nyt se on saanut vähemmän vakavastiotettavan kilpailijan, Flopstarterin.

FastCo kertoo, että Flopstarter on pähkähulluja hankkeita esittelevä joukkorahoitusalusta. Tuotteissa ei olekaan niin pienintäkään järkeä. Se tarjoaa muun muassa luonnollisesti kuolleiden lehmien lihaa, myyrännahasta tehtyjä muistikirjoja tai kelloja, joissa ei ole numeroita, viisareita tai muutakaan tapaa havaita ajan kuluminen.

Flopstarterin takana on suunnittelijaprovosoija Oli Frost, joka on aiemmin tempaissut muun muassa perustamalla parempaa elämää feikkaavan somesivusto Lifefakerin.

Flopstarterin selaaminen on lystiä hupia. Kiehtovaksi se muuttuu siinä vaiheessa kun tietää, että seinähullut projektit todella toteutetaan, mikäli ne saavat kerättyä riittävästi rahoitusta.

”Siinä on sama periaate kuin Kickstarterissa. Jos ihmiset haluavat sijoittaa tuotteeseen rahojaan, silloin sen pitäisi toteutua, eikö vain? Ei tätä logiikkaa voi moittia”, Frost kommentoi Twitterissä.

Ihan helpolla homma ei hoidu. Luonnollisen kuoleman kokenut nauta vaatii 20 000 dollaria ja myyrien nahasta tehty moleskin-muistikirja vaatii 90 000 dollaria.

Yes. It’s the same principle as Kickstarter. If people will put up money for it then it should exist, right? You can’t flaw that logic.

— Oli Frost (@realolifrost) May 24, 2018

Lähde: Tivi