Kirjoitimme tuolloin, kuinka Lora DiCarlo -nimisen startupin naisille suunnattu hieromalaite ensin palkittiin ja sittemmin hylättiin robotiikkakategoriassa. Alun perin yritys sai CES:ltä onnitteluviestin jo lokakuun alussa mutta pari viikkoa sitten palkinto peruttiin. Laitteen olikin yhtäkkiä huomattu olevan ”moraaliton, säädytön, sukupuolikuria loukkaava tai epäpyhä”. Tämän jälkeen kiellettiin myös kapineen esittely messuilla tykkänään.

Nyt BBC kirjoittaa, että palkinnon alkujaan myöntänyt CTA (Consumer Technology Association) on tullut katumapäälle. Se on lähestynyt Lora DiCarloa anteeksipyynnöllä ja luovuttanut yhtiölle myös 2 miljoonan dollarin palkintosumman.

Lora DiCarlon perustaja Lora Haddock on tyytyväinen CTA:n mielenmuutoksesta, johon epäilemättä vaikutti tapauksesta noussut kohu. Ose-robottihieromasauvan hylkimistä oli perusteltu sillä, ettei se sopinut palkintokategoriaan.

Haddock toteaa yhtiön blogissa, että hyllyttäminen oli selvää naisten karsinointia. Palkittaviksi ja CES-messuille kun ovat kelvanneet niin robottipölynimurit kuin lastenhoitoon liittyvät tarvikkeet. Onpa CES-messuilla nähty miehille tarkoitettu seksirobottikin.