Koronarajoitusten höllentyessä suomalaiset voivat viettää vapaa-aikaansa muuallakin kuin oman kodin nurkissa. Erityisesti museot vetävät ihmisiä puoleensa, mikäli uskomme uuden Museokortti-sovelluksen saamaa suosiota.

Sovelluksesta voi tarkastella näyttelyt, tapahtumat sekä Museokortti-edut, vaikka varsinaista korttia ei omistaisikaan. Käyttäjä voi tehdä kiinnostavista sisällöistä listan, ja tarpeen mukaan sovellus voi neuvoa lähistöllä olevat museot.

Halutessaan museovieras voi luopua kokonaan keltaisesta museokortista ja siirtyä käyttämään sovellusta. Tätä varten sovellukseen on ladattava kasvokuva sekä Museokortin numero.

”Reilussa viikossa jo 25 000 suomalaista on ladannut sovelluksen, vaikka emme ole markkinoineet ensimmäistä versiota lainkaan. Kävimme latauslistoilla jopa Netflixin ja Yle Areenan yläpuolella”, kertoo kehitysjohtaja Seppo Honkanen tiedotteessa.

Museokortti-sovelluksen kautta käyttäjä voi myös jättää palautetta museolle. Sovellus on saatavilla sekä App Storessa että Google Playssa.

Näin Museokortti-sovellus toimii tiedotteen mukaan:

1. Lataa museot taskuusi

Tutustu yli 300 museoon ja löydä uusia elämyksiä. Osta uusi kortti tai jatka voimassaoloa. Sovellus toimii myös ilman Museokorttia.

2. Inspiroidu ja suunnittele museokierroksesi

Selaa ja etsi museoita, näyttelyitä, tapahtumia ja Museokortti-etuja. Luo oma suosikkilistasi ja saat muistutuksia suosikeiltasi.

3. Etsi museoita kartalta

Etsi kartalta lähimmät museot ja katso reittiohjeet kohteisiin. Löydä helposti kaikki Suomen upeat Museokortti-kohteet.

4. Käytä 100% digitaalisena Museokorttina

Liitä Museokorttisi sovellukseen ja merkitse käyntisi lukemalla QR-koodi. Seuraa museokäyntejäsi ja kirjoita niistä arviot.