MobData-tutkimuslaitoksen julkaiseman tutkimuksen mukaan suurin osa kiinalaisista iPhone-omistajista on naimattomia, 18-34 -vuotiaita naisia vailla korkeakoulututkintoa. Kuukausipalkkakin jää alle 380 euron. Yliopistosta valmistuneet ja yli 2500 euroa kuukaudessa tienaavat puolestaan valitsevat Huawein tai Xiaomin puhelimen. Kotimaista suosivat myös ansioillaan näiden ryhmien väliin sijoittuvat henkilöt, joiden puhelinvalinta osuu useimmiten Oppoon tai Vivoon.

Tutkimuksen rahoittajasta ei ole tietoa, mutta 9to5mac-sivusto heittää epäilyksen varjon kiinalaisten puhelinvalmistajien suuntaan. Huawei-puhelinten omistajien esimerkiksi kerrotaan asuvan omistusasunnoissa – toisin on iPhone-käyttäjien kohdalla.

Erikoisten väitteiden paikkansapitävyyttä on vaikea arvioida. Taattua faktatietoa on kuitenkin se, että Applen markkinaosuus Kiinassa on vain yhdeksän prosentin luokkaa paikallisten brändien kaapatessa lähes 80 prosentin osuuden kakusta. Kiinalaiset myös suosivat hieman vanhempia – ja siten edullisempia – iPhone-malleja.

Lähde: Tivi