Kiinassa on vallinnut vuosien ajan käytäntö, jonka mukaan App Storesta saatavat pelit ovat olleet kiinalaisten käyttäjien ladattavissa sillä aikaa, kun ne ovat odottaneet viranomaisten hyväksyntää. Helmikuussa kuitenkin ilmoitettiin, että heinäkuusta 2020 lähtien sovelluskehittäjien pitää kyetä näyttämään viranomaisten myöntämä lisenssi sovelluksiaan päivittääkseen.

Financial Timesin mukaan Apple on nyt estänyt usean kymmenen tuhannen kännykkäpelin päivitykset, koska tarvittavaa lisenssiä ei ole löytynyt.

Jotkut pelit ehtivät vetää omat johtopäätöksensä jo ennen lisenssikäytännön muutosta. Esimerkiksi EA:n Galaxy of Heroes -peli ilmoittaa kiinalaiskäyttäjille, että pelin sisäiset ostot on poistettu käytöstä ja että peli tulee todennäköisesti poistumaan App Storesta.

Sensor Towerin arvion mukaan Applen App Store -tienestit Kiinassa ovat vuosittain yli 16 miljardia dollaria, mikä on enemmän kuin missään muussa maassa. AppInChina-yhtiö arvioi, että kesällä kiristyneet sovellusehdot nakertavat Applen tuloja jopa 879 miljoonan dollarin verran.

AppInChinan mukaan Applella on Kiinan sovelluskaupassa tarjolla yhteensä noin 60 000 sovellusta, jotka ovat maksullisia tai tarjoavat sovelluksen sisäisiä ostoja. Moni on jäänyt ilman lisenssiä, sillä niitä kerrotaan myönnetyn vain reilut 43 000 kappaletta vuoden 2010 jälkeen. Vuoden 2019 aikana myönnettiin vaivaiset 1570 lisenssiä.

Financial Timesin mukaan Kiinan tiukentunut ote Applesta johtunee ainakin osittain Yhdysvaltojen ja Kiinan hallitusten erimielisyyksistä.

Applea on usein kritisoitu siitä, että se taipuu Kiinan sensuurivaatimuksiin turhankin herkästi. Muualla maailmassa käyttäjien yksityisyydestä ja muista oikeuksista puhutaan kauniisti, mutta Kiinan kohdalla nämä periaatteet tuntuvat joutaneet romukoppaan.