Mobiilipelien yleistyminen on lisännyt keskustelua ja myös huolta lasten pelaamisesta, kun yhä nuoremmat saavat älypuhelimen. Tähän saakka keskustelua on käyty aikuisten tasolla.

Taloustoimittaja Elina Lappalaisen ja graafikko Jussi KaakisenNyt pelittää! antaa lapsillekin hyvän välineen pelialan ja pelaamisen ymmärtämiseen – ja sitä kautta myös mahdollisuuden oman mielipiteen ilmaisemiseen.

Kirjan luki 8-vuotias Lenni Junttila . Hän pelaa Pokemon, Clash Royal, Geometry Dash, Hill Climb 2 ja Plants vs. Zombies -mobiilipelejä.

”Mun mielestä kirja onnistui mainiosti kertomaan, miten pelejä tehdään. Joskus olen ajatellut, että miltä tuntuisi tehdä peli. Sehän ei ole kuin keksiä hahmot ja sitten tasot. Mutta nyt kun mä luin tän kirjan, huomasin, että ei se olekaan niin yksinkertaista. Siinä pitää tehdä kaikkea muutakin, niin kuin äänittää ja markkinoida ja testata.”

”Kirjan päähenkilöt olivat mun mielestä uskottavia tyyppejä, ja tarina oli hyvin tehty. Teksti oli pääasiassa helppoa, mutta välillä vähän vaikeata. Kuvat ovat tosi hienot. Ne helpottivat tarinan ymmärtämistä.”

”Kirjan luettuani ajattelin, että mäkin voisin alkaa pelintekijäksi. Haluaisin tehdä ainakin hahmot ja kentän tai tarinan.”

Kirja on hyvä apuväline lapsiperheen arkeen: keskustelua peleistä ja pelaamisesta on käytävä, ja mielellään yhtenevin käsittein.

Kirjaa voikin suositella lasten lisäksi kaikille peli-ikäisten lasten vanhemmille, ja myös kasvattamisen ammattilaisille.

”Kyllä tän vois viedä kouluun ja sit keskustella siitä luokassa.”

Lähde: Talouselämä, Harri Junttila