Rikoksista ja onnettomuuksista käyttäjiään varoittavan Citizen-sovelluksen on kerrottu maksavan palveluun ladatuista videosisällöistä, jotka on kuvattu tapahtumapaikalta.

Aikaisemmin sovellus tunnettiin nimellä Vigilante. Se kuitenkin potkittiin käyttöehtojen rikkomisen takia pois Applen App Storesta. Tätä ennen sovellus oli kerännyt laajalti kritiikkiä, sillä sen nähtiin kannustavan käyttäjiään harjoittamaan oman käden oikeutta.

New York Postin havaitsemassa työpaikkailmoituksessa haettiin ”kenttätiimin jäseniä”. Omatoimisille kuvaajille luvattiin 200–250 dollarin päiväkohtaisia palkkioita, mikäli nämä onnistuisivat taltioimaan alueen tapahtumia. Hakemuksessa edellytettiin, että kuvaajan pitää haastatella silminnäkijöitä ja poliiseja.

Citizenistä oli vahvistettu, että sen palveluksessa toimi 12 kenttätiimiläistä.

Vaikuttaakin siltä, ettei sovelluksen kehittäjillä ole tarkoituksena pitää alustaa pelkkänä onnettomuuksien ja rikosten varoittamiseen tarkoitettuna palveluna. Aikaisemmin sovellus nimittäin tarjosi tuhopolttoepäillyn löytämisestä 30 000 dollarin palkkion. Lisäksi epäillyn nimi ja kuva julkaistiin alustalla.

Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että epäilty olikin syytön.