Trokarit ja muut internetin ikävät ihmiset huijaavat tavallisia pelaajia minkä ehtivät. Esimerkiksi nettihuutokauppa eBayssa on tarjolla lukuisia Nvidian uuden sukupolven GeForce RTX -näytönohjaimia huippuhalpaan hintaan. Ikävä kyllä moni näistä ilmoituksista on törkeä huijaus.

Tarjolla saattaa olla vain kuva kortista, tai ”parhaimmassa” tapauksessa 3d-tulostettu malli. Monissa ilmoituksissa kerrotaankin, ettei tavaralla ole palautusoikeutta eikä rahojaan kannata kuvitella saavansa takaisin.

Osa huijareista on perustanut eBayhyn niin kutsuttuja ”bottiansoja”, joilla todennäköisesti pyritään vain turvaamaan oma selusta. Näissäkin luvataan, että rahoja ei sitten saa takaisin eikä vastaanotettuja tuotteita palauttaa. Homma haiskahtaa pahasti.

Toinen suuri ongelma ovat trokarit, jotka ovat haalineet haltuunsa ne vähätkin varastot näytönohjaimia, mitkä maailmalle ovat päätyneet. Techspot kirjoittaa, että trokarit ovat myyneet jo yli 53 000 AMD:n ja Nvidian näytönohjainta ja tienanneet kaupoista jopa 65 miljoonaa dollaria.

Mukana listauksissa on myös ihan oikeita myyjiä, mutta heille ostajan täytyykin olla valmis pulittamaan melkoisesti rahaa, mikäli tämä haluaa päätyä GeForce RTX:n tai jonkin muun uuden huippuluokan näytönohjaimen omistajaksi.