PC World kyseli ystäviltä, kollegoilta sekä lukijoiltaan käyttävätkö he edelleen vanhentuneita ohjelmia. Moni tunnusti näin tekevänsä, joskin monet suostuivat myöntämään asian vain epävirallisesti.

Microsoft Office 2003

Se suosituin, mutta silti auttamattomasti vanhentunut ohjelmisto on Microsoft Office 2003. Kuten PC World toteaa, maailmalla on lukuisia kokonaisia yhtiöitä jotka edelleen pitäytyvät ikivanhan Officen parissa.

Syy on monien kohdalla selvä: se oli viimeinen Officen versio joka käytti vanhaa ja yleisesti käytettyä CUA- eli common user access-valikkoratkaisua. CUA oli standardi, jota käytettiin ohjelmistosta toiseen, jolloin uusien käyttäjien oli helppo oppia uusien sovellusten niksit. Microsoft kuitenkin poikkesi ruodusta Office 2003:n jälkeen, jonka vuoksi monet käyttäjät ovat kieltäytyneet uusimasta ohjelmistoaan.

DBase III+, Lotus 1-2-3

Tietokantaohjelmistojen kohdalla ihmiset pitäytyvät kahdessa klassikossa, dBase III+:ssa sekä Lotus 1-2-3:ssa.

Vaikka vastaavia paketteja löytyy pilvin pimein, monet pitäytyvät vanhoissa veteraaneissa koska he osaavat niiden niksit, niitä on helppo muokata ja muunnella, ne vievät tietokoneelta vähemmän resursseja kuin modernit vastakappaleensa, ja niiden käyttämät makrot on mallinnettu oikeiden käskyjen mukaan.

Corel Draw, PaintShop Pro

Grafiikkapuolella legacy-ohjelmistoista suosituimmat ovat Corel Draw sekä PaintShop Pro. Käyttäjät pitävät niistä tiukasti kiinni, sillä niissä on tiettyjä ominaisuuksia ja etuja joita ei myöhemmissä ohjelmistoissa ole. Esimerkiksi Corel Draw tarjoaa satoja fontteja ja tuhansia kuvia kaikissa versioissaan.

PaintShop Pron uudet versiot puolestaan eivät enää tarjoa animointityökaluja, joilla yksittäisestä kuvastakin saatiin efektien avulla tehtyä animoitu kuva.

Näiden ohjelmistojen suosio on osasyy siihen miksi Windows 7 sitkuttelee edelleen suosituimpien käyttöjärjestelmien joukossa. Windows 8, saati sitten Win10 eivät nimittäin enää tue PaintShop Pro 7:aa tai dBase III+:n ikäisiä ohjelmia. Koska niistä ei haluta luopua, käyttöjärjestelmäpäivitys saa luvan odottaa.