Asiasta on käyty kiivasta keskustelua kansalaisten digitaalista yksityisyyttä suojelevan Effin (Electronic frontier Finland) Facebook-ryhmässä. Klarna käyttää ihmisten tunnistamiseen henkilötunnusta, sähköpostia ja puhelinnumeroa.

Mikäli saa ongittua tietoonsa jonkun toisen henkilötunnuksen, pääsee vaikkapa ilmaisella sähköpostiosoitteella ja prepaid-liittymällä tekemään toisen nimiin käyttäjätunnuksen ja tilaamaan tavaraa laskulla. Jos toimitusosoitteeksi vielä valitsee itsepalvelulokeron, on syyllisen selvittäminen kohtuullisen hankalaa.

Teon uhriksi joutunut saa mahdollisesti tietää koko rikoksesta vasta kun postiluukusta tupsahtaa perintätoimiston kirje maksamattomasta laskusta.

Tempulta on valitettavan vaikea suojautua, oma henkilötunnus kun on voinut vuotaa vaikkapa lehtiroskiksesta kaivellusta kirjeestä – tai virastossa papereita täytettäessä olan yli kurkkimalla. Itselleen voi ottaa luottokiellon, mutta tämä on valitettavasti oma erillinen ja maksullinen palvelunsa. Mikäli perusteettomia laskuja on jo valunut postiluukusta, niiden kanssa voi joutua pitkälliseen ruljanssiin eri tahojen kanssa.

Tehokkaampi tapa estää väärinkäytökset olisi vaatia vahvaa tunnistautumista esimerkiksi pankkitunnusten avulla. Syystä tai toisesta näitä ei tällä hetkellä Klarnan palvelussa vaadita.

Aiemmin Klarnan omistama Sofort kyllä hyödynsi ihmisten pankkitunnuksia, tosin sen verran kyseenalaisella tavalla, että asiasta älähdettiin useammallakin taholla.