Googlen robotiikkaosaston entinen johtaja Aaron Edsinger on julkistanut uuden Stretch-robotin. Tarkoituksena on tehdä robotista ekonominen ja kätevä kotiapuri, kertoo Tech Xplore. Robotti voi tarjota perustan, josta rakennetaan tulevaisuuden kotirobotit.

Edsinger ja hänen yhtiökumppaninsa Charlie Kemp kertovat, että yksinkertaisuus oli robotin suunnittelussa tärkeintä. Lopputuloksena on kevyt kone, joka koostuu pyöristä, tangosta ja teleskooppisesta ”kädestä”, joka venyy ja tarttuu esineihin. Käsi pystyy kantamaan melkein puolentoista kilogramman painoisia esineitä.

Edsinger kertoo robotin erottuvan muista ylettymällä pidemmälle kuin muut. Ylös ja alas liikkuva käsi voi venyä jopa 50 sentin pituiseksi. Robotti on myös kevyt ja sopivan kokoinen, että sen voi laittaa kasaan ja pakata autoon.

Stretchiä ei ole suunniteltu painavien tavaroiden nostamiseen. Sellaiset robotit ovat paljon painavampia ja suurempia, ja ne maksavat satojatuhansia euroja. Stretchillä hintaa on ”vain” vähän yli 15 000 euroa.

Robotin toiminnan näkee tästä videosta.