Kaiken Facebookiin tallentamansa tiedon on voinut ladata käyttöönsä jo pitkään. Harva on tosin ominaisuutta käyttänyt ennen viime päivien kohua tietojen mahdollisesta väärinkäytöstä. Tietopaketeista on sittemmin paljastunut melkoisia yllätyksiä.

New York Magazine kertoo toimittajan siskon lataamasta paketista, josta löytyi lukuisia huilunsoittovideoita. Niistä oli kuitenkin julkaistu palvelussa vain yksi, jonka käyttäjä oli jättänyt viestinä oman ystävänsä seinälle.

Aiemmin Facebookissa oli mahdollista jättää videoviesti kaverin seinälle tallentamalla se suoraan tietokoneen kameralla. Oton lopussa Facebook kysyi onko käyttäjä ottoon tyytyväinen vai otetaanko uudelleen. Vaikka käyttäjä uusi oton ja luuli tuhonneensa pieleen menneen version, jäi se ikuisiksi ajoiksi talteen Facebookin syövereihin.

Samanlaisista löydöksistä ovat kertoneet myös muut tietonsa Facebookista ladanneet. Käyttäjät ovat esimerkiksi käyttäneet koneensa kameraa Facebookin kanssa peilinä hammaslankaa käyttäessä tai tanssikuvioita harjoitellessaan. Nyt vuosien takaiset videot ovatkin yllättäen olleet koko ajan tallessa somejätin palvelimilla.

Kaikki eivät edes välttämättä ole huomanneet videotiedostojen olemassaoloa, sillä ne ovat flv-muodossa eli Flash-pohjaisina videoina. Kaikki ohjelmat eivät niitä osaa edes toistaa, mutta ne saa kuitenkin näkyviin esimerkiksi VLC Player -ohjelmalla.

Facebook kommentoi asiaa New York Magazinelle. Yhtiö on tietoinen asiasta, ja kertoo tutkivansa asiaa.