Sähköautoja ja uusiutuvan energian tekniikkaa kehittävä Tesla kertoo, että sen tekniikka tuo sähkövirtaa kokonaiselle Amerikan Samoan saarelle. Ta’un saari saa sähkönsä aurinkopaneeleista ja Teslan Powerpack-akuista.

Tesla osti taannoin aurinkokennotekniikkaa kehittävän SolarCityn. Yhdistyneet firmat markkinoivat nyt ahkerasti tekniikkansa tuomia etuja, kertoo Engadget.

Saarella on 5238 aurinkopaneelia ja 60 Teslan Powerpack-akkua, jotka säilövät sähkövirtaa. Kokonaisuudessaan sähkön tarve on noin 1,4 megawattia, ja Teslan mukaan ”lähes 100 prosenttia” tästä tuotetaan nyt uusiutuvalla energialla.

Ta’u on normaalisti hyvin aurinkoinen saari, mutta tarvittaessa se pärjäisi Teslan tekniikalla kolme päivää ilman auringonpaistetta. Aiemmin Ta’un sähkö tuotettiin dieselgeneraattoreilla.

Kyseessä on Teslan kannalta ihanteellinen esimerkki tekniikan esittelyyn. Saarella on kuitenkin vain 600 asukasta, ja sähkön tarve on kohtuullinen. Esimerkiksi ison kaupungin energiantarve olisi huomattavan paljon suurempi, minkä lisäksi monin paikoin pilvinen sää estää energian tehokkaan keräämisen.