GameSpot kertoo, että kaksi suurvaltaa ovat allekirjoittaneet uusien kauppasuhteiden ensimmäisen vaiheen. Tämän ansiosta Trumpin hallituksen suunnittelema 25 prosentin tullimaksujen korotus Kiinassa valmistetulle elektroniikalle ei ehtinyt astua voimaan.

Mikäli lisätullit olisivat käyneet toteen, sekä PlayStation 5:n että Xbox Series X:n hinnat olisivat kohonneet reippaasti.

Pelätty hinnankohotus olisi ollut niin kova, että Sony, Microsoft ja Nintendo jättivät hetkeksi kovan keskinäisen kilpailunsa sikseen ja laativat yhteisen kirjeen Trumpin hallitukselle, jossa yhtiöt avoimesti vastustivat lisätulleja.

”[Lisätullit] todennäköisesti nostaisivat uuden pelikonsolin monien sellaisten amerikkalaisperheiden ulottumattomiin, joiden odotamme hankkivan pelikonsolin tulevan joulun aikana”, yhtiöt kirjelmöivät.

Kyse ei suinkaan ollut vain lisähinnasta, jonka amerikkalaisperheet maksaisivat, vaan lisäkustannukset oltaisiin hajautettu yleisenä suositushinnan korotuksena. Microsoft sanoikin aiemmin, että Xbox Series X:n hinta riippuu siitä, miten lisätullien tilanne ratkeaa. Sony komppasi tätä varoittamalla fanejaan siitä, että PS5:n hinta saattaa nousta lisätullien vuoksi.

Nintendo puolestaan harkitsi Switch Lite -konsolinsa valmistamisen siirtoa pois Kiinasta.

USA:n ja Kiinan nokkapokan hinta heijastuu uutuuskonsoleihin joka tapauksessa, sillä monet niissä käytettävät komponentit ja materiaalit ottavat aiemmin voimaan astuneista lisätulleista osumaa. Hinnankorotus ei vain ole niin huomattava kuin mitä pelättiin.