Suomalaista ohjelmistoalaa edistääkseen ei tarvitse olla kokenut konkari. Näin päättele Koodia Suomesta -yhdistys ja palkitsi 11-vuotiaan ”Instagram Janin”.

Salanimen Instagram Jani takana on 11-vuotias helsinkiläispoika. Toukokuussa Jani sai 10 000 dollarin palkkion löydettyään Instagram-kuvienjakopalvelusta haavoittuvuuden, joka mahdollisti esimerkiksi kuvien tuhoamisen.

Lue juttu Janista jä hänen löydöstään täältä.

“Nuoresta iästään huolimatta Jani on esimerkillisellä tavalla omin päin perehtynyt tietoturvaan ja ohjelmointiin. Tietoturva ja koodaus ovat mainioita harrastuksia ja niistä Jani saa halutessaan aikuisena loistavan ammatin”, tuomariston puheenjohtaja, Vincitin Pasi Kovanen perustelee valintaa.

Hän toivoo Janin esikuvan innostavan yhä lisää nuoria harrastamaan ohjelmointia pelkkien pelien pelaamisen sijasta.

Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto jaettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Tuolloin palkittiin Linda Liukas, joka on tullut tunnetuksi ohjelmoinnin puolestapuhujana sekä Suomessa että maailmalla.

Pasi Kovasen lisäksi valinnan tehneeseen tuomaristoon kuuluvat Codenton ohjelmistoarkkitehti ja kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs, opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämispäällikkö Jarkko Moilanen, N2:n toimitusjohtaja Alex Nieminen sekä Tivin ja Mikrobitin päätoimittaja Mikko Torikka.