Kädet ovat koodarille tärkeä työväline. Ohjelmoinnista tulee nimittäin melko haastavaa, jos yhtäkkiä ei voikaan enää käyttää käsillään hiirtä ja näppäimistöä. Juuri näin kävi koodari Josh Comeaulle.

Comeau sairastui alkuvuodesta kyynärkanavaoireyhtymään, joka johtuu usein ranteen tai kyynärpään jatkuvasta rasituksesta aiheutuneista hermovaurioista. Sairastumisen seurauksena Comeau ei enää voinut käyttää hiirtä tai näppäimistöä tuntematta viiltävää kipua molemmissa kyynärpäissään.

Ongelmaa yritettiin Comeaun mukaan ratkaista esimerkiksi fysioterapian ja lääkityksen avulla, mutta ne eivät auttaneet kipuun tarpeeksi. Lukuisten epäonnistuneiden yritysten jälkeen Comeau tuli lopulta siihen tulokseen, että hänen on kehitettävä itselleen täysin uusi työskentelytapa, mikäli hän mielii jatkaa koodaamista

Nyt hän näyttää blogissaan, miten koodaaminen onnistuu ilman käsiä. Nykyisin Comeau työskentelee lähes yksinomaan sanelun ja silmänliikkeiden seurannan avulla. Apunaan hänellä on Talon Voice -niminen softa, joka on kehitetty nimenomaan koodareille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää käsiään. Talon Voice tunnistaa äänikomennot ja kirjoittaa koodia niiden perusteella.

Silmänliikeet toimivat puolestaan hiiren korvikkeena. Comeaun käyttämä sensori seuraa hänen silmiensä liikettä: kursoria liikutetaan katsomalla sinne, mihin haluaa klikata ja napsautus tapahtuu huulten poksahdus-äänellä.