Hänen ansiokseen nostetaan koodarikoulu Hive Helsingin perustaminen ja sen rahoittaminen Supercellin kautta. Arvonimi myönnettiin Ilkka Paanaselle suomalaisen koodin päivänä, jota vietettiin 11. lokakuuta toista kertaa.

Suomalaisen koodin päivä ajoittuu osaksi Euroopan koodausviikkoa.

”Hive Helsinki keskittyy laadukkaaseen koodarikouluttamiseen ja haastaa yliopistot ja ammattikorkeakoulut terveellä tavalla. Koodarikoulu ei ole helppo ja haastavuudesta puhutaan avoimesti. Suomen on saatava lisää huippukoodaajia kilpailukyvyn turvaamiseksi, ja Hive Helsinki iskee tähän rakoon”, Koodia Suomesta ry:n puheenjohtaja Janne Kalliola perustelee tuomariston valintaa tiedotteessa.

Kunniamaininnan myötä yhdistys haluaa haastaa myös muut toimijat ennakkoluulottomiin kokeiluihin, joilla osaamista ja siihen perustuvaa innovointia voidaan edistää yhdessä ja yhteisen hyvän vuoksi.

Suomalaisen koodin suurlähettiläinä on aiemmin palkittu professori Teemu Roos, ohjelmoinnin kouluttaja, yrittäjä Juho Vepsäläinen, Instagram-palvelusta haavoittuvuuden löytänyt 13-vuotias Jani ja muun muassa suositun Hello Ruby -lasten ohjelmointikirjan kirjoittanut Linda Liukas.