NordVPN kertoi itse, että murto kohdistui suomalaisessa konesalissa sijanneeseen palvelimeen. Suomalaiskumppani on Creanova, jonka yhdelle palvelimelle hakkeri pääsi iskemään vanhentuneen salausavaimen avulla. Sen jälkeen kumppanukset löysivät toistensa toiminnasta vikoja, omastaan eivät niinkään.

NordVPN:n asiakkaita rauhoiteltiin vakuuttamalla, että käyttäjätunnukset ja salasanat ovat turvassa tietomurrosta huolimatta. Tästä huolimatta käyttäjillä on syytä huoleen.

Ars Technica kirjoittaa, että NordVPN-käyttäjien sähköpostiosoitteita ja selväkielisiä salasanoja jaetaan verkossa. Julkaisu tutki yhtä runsaan 700 käyttäjän tiedot sisältävää listaa ja yhtä lukuunottamatta kaikki tunnukset näyttivät olevan aktiivisia.

On kuitenkin todennäköistä, että käyttäjätietojen vuotaminen ei liity lainkaan äsken ilmi tulleeseen palvelimen korkkaamiseen. Ars Technica arvelee, että joku on yhdistänyt jostakin muusta tietovarkaudesta peräisin olevia tunnuksia ja salasanoja NordVPN:ään – ilmeisen hyvällä menestyksellä.