Korkein oikeus kuuntelee tällä hetkellä molempien osapuolten argumentteja siitä, miksi oikeuden pitäisi ottaa juttu käsittelyyn tai miksi se tulisi jättää käsittelemättä, 9to5mac kirjoittaa.

Kiista on muhinut vuodesta 2011 asti. Tuolloin Applea vastaan nostettiin joukkokanne, jossa Cupertinon jättiläistä syytettiin väärinkäytöksistä. Syytteet liittyivät App Storeen ja Applen ansaintamalliin.

Kanteen mukaan App Store rajoittaa kilpailua monopolin tavoin, sillä Applen sovelluskauppa on ainoa mahdollinen lähde iOS-sovelluslatauksille. Syytösten mukaan Apple myös laskuttaa monopolinsa avulla sovelluskehittäjiltä ylisuuria myyntipalkkioita.

Apple ei syytöksiä allekirjoita. Yhtiö pitää itseään vain välimiehenä asiakkaiden ja sovelluskehittäjien välissä. Apple ei koe, että se toimisi App Storen kautta sovellusten jakelijana.

Uutistoimisto Reutersin saamien tietojen mukaan korkein oikeus olisi kuitenkin arviossaan kallistumassa kuluttajien kannalle. Mikäli näin tapahtuu, joutuu Apple vastaamaan syytöksiin korkeimman oikeuden käsittelyssä.

Jos oikeuteen päädytään, tuomio on luvassa aikaisintaan ensi kesäkuussa, 9to5mac huomauttaa.