Koronapandemian vaikutukset osuivat ensimmäisten joukossa kulttuurialaan, kun yleisötapahtumat peruttiin suuressa osassa maailmaa. Tämän johdosta esimerkiksi keikkailevat muusikot joutuivat peruuttamaan kiertueensa ja ovat nyt ilman töitä. Viimeisen kahden viikon aikana onkin nähty suuri määrä striimattuja konsertteja ja dj-keikkoja, myös Suomessa.

Itsenäisten artistien julkaisualustana tunnettu SoundCloud ja erityisesti pelistriimaajien suosiossa oleva Twitch ovat nyt yhdistäneet voimansa tarjotakseen ansaintamahdollisuuksia akuutista rahapulasta kärsiville artisteille, kirjoittaa The Verge.

SoundCloudin Pro-, Premium- ja Repost -palveluja käyttävät artistit voivat liittyä mukaan Twitchin Affiliate-ansaintaohjelmaan ilman normaalia valintaprosessia. Tavallisesti Affiliate-ohjelmaan pääsemiseksi tulee täyttää seuraajamääriin ja striimattuihin tunteihin perustuvat kriteerit, joiden täyttämiseen menee ainakin kuukauden päivät. Kriteerien ohituksen ansiosta muusikot pääsevät tienaamaan striimeillään alusta alkaen.

Hakemuksen tehneet SoundCloud-artistit saavat Twitchiltä sähköpostilla kutsun Affiliate-ohjelmaan muutaman päivän sisällä. Ohjelmaan voi hakea mukaan täältä.