Rikolliset ovat tunnetusti nopeita seuraamaan aikaansa. Koronapandemia näkyy jo dark webin hämäräkauppiaiden valikoimissakin, kun ihmisten peloilla pyritään rahastamaan.

Atlas VPN on kerännyt tuoreita verkon pimeän puolen hintanoteerauksia, ja mukana on myös erilaisia ”lääkkeitäkin”. Covid-19-taudista toipuneen vereksi väitetty tuote maksaa sen mukaan 16 000 dollaria. Vertailun vuoksi mainitaan, että samalla hinnalla saisi tilatuksi kolme palkkatappoa. Sellaisen hinnaksi kerrotaan 5000 taalaa.

Koronan nimissä myydään lisäksi ainakin malarialääkkeitä ja covid-19:n selättäneen sylkeä. Tällaisille erittäin kyseenalaisille parannuskeinoille löytynee markkinoita ainakin siihen asti kun taudin torjumiseen kehitettävät rokotteet valmistuvat.

Atlas VPN:n listalla on vieläkin hyytävämpiä hintaesimerkkejä. Kuoliaaksi kiduttamisen hintanoteeraus on 50 000 dollaria, kastraation voi tilata 30 000 dollarilla.

Myös elinkauppa näyttäisi kukoistavan. Arvokkaimpia ovat sydämet ja maksat, joiden hintahaarukka on 100 000-200 000 dollaria. Kaupan hämärästä luonteesta johtuen ei tietenkään ole mitään takeita, että rahallaan saisi sitä mistä on maksanut. Kuitenkin Atlas VPN kertoo, että Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan maailmassa tehdään vuosittain noin 10 000 laitonta elinsiirtoa.