Viime vuoden vertailujaksoon verrattuna verkkokauppojen kävijämäärät, liikevaihto ja ostoksiin päättyvien käyttäjien osuudet ovat kasvaneet. Vertailujaksona toimineen 23.3-16.4 välisenä aikana kävijämäärät Suomessa kasvoivat 10 prosenttia, ostavien asiakkaiden osuus peräti 31 prosenttia, keskiostoksen koko 6 prosenttia ja liikevaihto 84 prosenttia.

Luvut ovat peräisin verkkokauppatoteutuksista vastaavan Crasmanin tilastoista.

Tilannetta analysoi Crasmanin Jani Ruotsalainen: “Kuluttajaverkkokauppojen kävijämäärät ja liikevaihto ovat kasvaneet selvästi. Sen perusteella voi sanoa, että aiemmin vain kivijalkakaupoissa asioineet kuluttajat ovat löytäneet verkkoshoppailun”.

Ikäihmiset ovat löytäneet virtuaalisen tiensä uudella tavalla verkkokauppoihin. Tämä vaatii ymmärrystä myös palvelun suunnittelijoilta. “Verkkokaupoissa ja muissa suurissa verkkopalveluissa kiinnitetään entistä enemmän huomiota kävijäpolkuihin ja saavutettavuussuositusten noudattamiseen.

Verkkoon siirtyvät uudet asiakasryhmät koostuvat iäkkäämmistä kansalaisista, mikä voi asettaa uudenlaisia vaatimuksia palveluille. Palveluiden yksinkertaistaminen on tärkeää, jotta kaikkia ikäryhmiä voidaan palvella ongelmitta”, kommentoi Crasmanin suunnittelujohtaja Teemu Korpilahti tiedotteessa.

Ruotsalainen uskoo, että yli 65-vuotiaat asiakkaat ovat tulleet verkkokauppoihin jäädäkseen – kunhan ne tarjoavat hyvää palvelua ja helpon ostokokemuksen.