Koronaviruksen aiheuttama pandemia on pakottanut ihmiset eri puolilla maailmaa viettämään enemmän aikaa neljän seinän sisällä omassa kodissaan.

Poikkeuksellisen vuoden ensimmäisen puoliskon perusteella vaikuttaa siltä, että kriisin voittajiin kuuluvat erilaiset televisio- ja suoratoistopalvelut.

Broadband TV News kertoo, kuinka koronakriisi on saanut saksalaiset ostamaan lisää televisioita vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

Saksan viihde-elektroniikkateollisuuden liitto Gfu Consumer & Home Electronics kertoo myyntilukujen nousseen viisi prosenttia edellisvuodesta ja olleen lähes 3,2 miljoonaa yksikköä.

Keskimääräisen hinnan ollessa 562 euroa alan liikevaihto kasvoi neljä prosenttia ja oli lähes 1,8 miljardia euroa.

Gfu ennakoi koko vuoden 2020 kuluttajaelektroniikkateollisuuden kasvattavan tulojaan noin neljällä prosentilla lähes 29 miljardiin euroon.

Huonosti ei mene myöskään suoratoistojätti Netflixillä. Jo huhtikuussa uutisoitiin, että palvelu oli kerännyt ensimmäisen vuosineljänneksen aikana globaalisti lähes 16 miljoonaa uutta tilaajaa.

Positiivinen kehitys on jatkunut loppukeväästä ja alkukesästä. Netflix on saanut yli 25 miljoonaa uutta tilaajaa vuoden 2020 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, kun sulkemiset ovat pakottaneet ihmiset pysymään kotona.

Suoratoistoalusta on saavuttanut 70 miljardin dollarin eli 61 miljardin euron markkina-arvon tänä vuonna.