Moni it-yritys on joutunut lomauttamaan työntekijöitään koronapandemian seurauksena. Tech Crunchin mukaan lomautukset osuvat pahimmin myyntiin ja asiakkaiden menestykseen erikoistuneet työntekijät.

Layoffs.fyi-sivuston datan mukaan yli puolet it-firmojen lomautetuista työskentelee mainituissa tehtävissä. Myynnin osuus lomautuksista on suurin, 29,9 prosenttia.

Luvut käyvät järkeen, sillä talous on jämähtänyt pandemian vuoksi ja monet hankinnat ovat tällä hetkellä jäissä. Kulutuksen vähentyminen näkyy väistämättä myyntiosastoilla.

Myyntiosaston lomautukset heijastuvat nopeasti myös esimerkiksi hr:ään ja rekrytointiin. Harva yritys palkkaa poikkeustilanteessa uusia työntekijöitä.

Insinöörien ja muiden teknisten työntekijöiden luulisi olevan paremmassa turvassa, mutta näin ei välttämättä ole. Siinä missä myyjille maksetaan usein provisiopalkkioita, nauttivat insinöörit kovaa kuukausipalkkaa. Yrityksen kuluja karsittaessa voi näistä kuluista leikkaaminen olla tehokas keino elvyttää yrityksen taloutta.

Layoffs.fyin datan perusteella insinöörejä oli lomautetuista kolmanneksi eniten, 13,7 prosenttia.