Androidilla ajettavissa koronasovelluksissa ympäri maailman on ilmennyt eilisestä lähtien ongelmia. The Vergen mukaan Googlen järjestelmiinsä tekemä muutos on aiheuttanut latausaikojen pitkittymistä ja viivettä ilmoitusten toimittamisessa.

Tänään torstaina vika on Googlen mukaan korjattu ja korjausta levitetään sovellusten käyttäjille paraikaa. Voi kuitenkin kestää vielä useita tunteja ennen kuin se saadaan korjattua kaikilla käyttäjillä.

Vika oli sovelluksien luomien avainten konfiguroinnissa, mikä aiheutti sovellusten tarkistusajojen jumittumista. Tämä taas johti viiveeseen ilmoitusten saamisessa. Viive voi pahimmillaan johtaa siihen, että tartunnan saanut henkilö levittää tautia tietämättään.

Koronavilkun kehittäneen Solitan teknologia-asiantuntija Sami Köykkä kertoo Twitterissä, että korjaus asentuu puhelimiin automaattisesti eikä käyttäjän tarvitse tehdä asialle mitään. Mikäli vaikuttaa siltä, ettei sovelluksen toiminta ole palautunut normaaliksi huomiseen mennessä, suosittelee Köykkä käynnistämään puhelimen uudestaan.