Microsoftin suosittu etätyösovellus Teams on saanut koronaviruksen aiheuttaman etätyöbuumin seurauksena valtavan määrän uusia käyttäjiä, kirjoittaa Digit.in. Microsoftin raportin mukaan palvelulla oli 18. maaliskuuta 44 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, kun niitä viikko aiemmin oli vain 32 miljoonaa.

12 miljoonan käyttäjän hyppäys viikossa on suuri harppaus, mutta tosiasiassa Teamsin käyttö on ollut vahvassa nosteessa koko alkuvuoden. Tammikuussa palvelulla oli 20 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Suuryritysten siirtäessä koko henkilöstönsä etätöihin Teams on napsinut käyttäjikseen isoja kaloja, kuten Accenturen, joka yksin toi palvelulle peräti 440 000 käyttäjää.

Käyttäjäpiikkiä on vauhdittanut Microsoftin avokätinen tarjous antaa Teams ilmaiseksi organisaatioiden käyttöön koronaepidemian pahimman vaiheen ajan. Käyttäjiin kuuluu niin yrityksiä kuin eritasoisia oppilaitoksia.

Microsoft ei myöskään ole jäämässä laakereilleen lepäämään ja tuudittautumaan käyttäjäpiikin tuomaan hyvänolon tunteeseen. Yhtiö on kertonut julkistavansa Teamsiin uusia ominaisuuksia etätyömahdollisuuksien parantamiseksi. Luvassa on muun muassa taustahälyn vaimennusominaisuus videopuheluiden aikana, joka löytyy jo kilpailevasta Zoom-sovelluksesta.

Monessa yrityksessä ongelmia on aiheuttanut vpn-yhteyksien toimivuus etätyökuorman alla, mutta tähänkin Microsoft kaavailee ratkaisua. Yhtiön suunnitelmissa on lisätä toiminto, jonka avulla tekstiviestintä onnistuisi edelleen, vaikka verkkoyhteys katoaisi kokonaan. Lisäksi sovelluksella voisi soittaa ja vastaanottaa puheluja tavallisista puhelinnumeroista.