Vuosi 2020 jää historiaan poikkeuksellisena, sillä digitaalisia palveluita ja tuotteita otettiin käyttöön ennätysvauhtia. Samalla nettiyhteyksiä käytettiin niin kodeissa kuin mobiililaitteilla ennätyksellisen paljon, ja moni päivitti yhteytensä ja laitteensa tuoreimpaan 5G-teknologiaan, Elisan tiedote kertoo.

Vuonna 2020 suomalaiset tekivät ennätyksellisen paljon töitä etänä. Toisaalta myös vapaa-aikaa vietettiin aiempaa enemmän kotona esimerkiksi suoratoistoa katsellen. Tilanne innosti monia päivittämään niin läppäreitä kuin televisioita, joiden myynti kasvoi yli 20 prosenttia viime vuodesta.

”Elisan myydyin tietokone vuonna 2020 oli Apple MacBook Air 13-tuumaisella näytöllä. Suomalaisten suosikkeja ovat lähtökohtaisesti keskihintaiset, riittävän kyvykkäät kannettavat, jotka sopivat muun muassa koululaisten etätyöskentelyyn. Niin ikään Chromebook-läppärit ovat erityisesti koululaisten suosiossa”, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden laiteliiketoiminnan johtaja Ville Valkama.

Suosituin televisio on sopivan kokoinen, ja siinä on laadukas kuvanlaatu. Lisäksi nyt panostetaan äänentoistoon.

”Vuoden selkeästi halutuin televisiomerkki oli Samsung, jonka 55-tuumainen televisio nousi vuoden ostetuimmaksi. Myydyimmistä televisioista lähes 40 prosenttia on kooltaan 55-tuumaisia”, jatkaa Valkama.

4K-laatuista sisältöä on jo kattavasti saatavilla suoratoistopalveluista.

Erityisesti sarjojen katselu 4K-kuvalla yleistyy kovaa vauhtia. 4K-lähetysten katsomisessa kannattaa huomioida, että ne vaativat pyöriäkseen riittävät yhteydet, eikä pelkkä 4K-laite vielä takaa laadukasta kuvanlaatua.