Cnet uutisoi, että 80 miljoonan yhdysvaltalaiskodin tietoihin on päässyt käsiksi jopa ilman salasanaa. Tutkijat löysivät Noam Rotemin ja Ran Locarin johdolla löysivät myös arkaluontoisia tietoja, mutta eivät saaneet selville tietokannan omistajaa.

Maanantaihin asti tietokantaan pääsi käsiksi ilman salasanaa.

Tietokannassa oli paljon tietoja eri kotitalouksien asukkaista. Nähtävissä oli asukkaiden nimet, iät, sukupuolet, tulotaso ja siviilisääty. Osa tiedoista oli koodattu, mutta esimerkiksi nimet ja osoitteet eivät olleet.

Tietokannassa ei ollut ihmisten sosiaaliturvatunnuksia. 80 miljoonaa kotitaloutta kattaa yli puolet Yhdysvaltain kotitalouksista.

Palvelimen, jolla tietokanta oli, omisti Microsoft. Tietokannan omistajalla on vastuu sen suojaamisesta, ei Microsoftilla. ”Olemme huomauttaneet tietokannan omistajaa ja autamme asiakastamme poistamaan tiedot, kunnes ne voidaan suojata”, Microsoftilta kommentoitiin Cnetille.

Tietokantoja ylläpidetään nykyään paljon pilvessä ja niiden turvallisuus pitäisi olla avainroolissa. Kuitenkin jatkuvasti kerrotaan suojaamattomista tietokannoista, joissa säilytetään kriittisiä tietoja ihmisistä.