Kotimaisen Remedyn Alan Wake -toimintapeli on poistumassa myynnistä.

Alan Wake on tunnelmallinen toimintapeli, jonka suurin valtti on painostava tunnelma ja hyvä, joskin hieman sekava tarina.

Pelissä uniongelmista kärsivät kirjailija saapuu pimeää pelkäävän vaimonsa Alicen kanssa hermolomalle Bright Falls -nimiseen tuppukylään. Lomailu kuitenkin keskeytyy alkuunsa, kun vaimo katoaa ja Wake huomaa heränneensä tieltä suistuneesta autosta. Pääosaa esittää myös romaani, jota Wake ei muista kirjoittaneensa.

Alan Waken soundtrackilla esiintyy lukuisia hittiartisteja, kuten Poets of the Fall, Depeche Mode sekä David Bowie.

Remedyn mukaan syynä poisvetoon on pelin musiikin lisensointiongelmat, joita pyritään ratkaisemaan. Eräät Remedyn peliä varten hankkimista lisensseistä ovat vanhenemassa, mistä johtuen peliä ei voida myydä ilman uutta sopimusta.

Periaatteessa kyseessä on pelaajan kannalta varsin hyvä diili, sillä Alan Wake on huomisesta lauantaista alkaen tarjouksessa Steamissa. Tarjouslappuun on kirjattu melko mehevä 90 prosentin alennus. Peli vedetään myynnistä ensi maanantaina, 15. toukokuuta.

Alan Wake sale on @steam_games 90% discount starting 5/13. Game will be removed from stores after 5/15 due to expiring music licenses. pic.twitter.com/y10DPgY8Q0

— Remedy Entertainment (@remedygames) 12. toukokuuta 2017