Jo erittäin pitkään tiedettiin, että Adoben Flash Player lähestyi tiensä päätä. Monen mielestä tuo tapahtui aivan liian myöhään, mutta löytyy niitäkin, joiden mielestä muutos tapahtui liian nopeasti.

Tällaista väkeä löytyy Habbo-veteraanipelin kehittäjien parista – Habbo kun oli rakennettu Flashin varaan. Tilalle oltiin maaliviivan jo häämöttäessä rakentamassa Unity-asiakasohjelmaa, mutta hyvinhän siinä ei käynyt. Muutokset eivät miellyttäneet käyttäjiä.

Habbo joutui ottamaan pitkän askeleen taaksepäin: ”Pitääksemme huolta siitä, että pystyt pelaamaan Habboa haluamallasi tavalla, olemme luoneet Flash-asiakasohjelman ladattavan version”, se kertoo blogissaan.

”On käynyt aina vaan selkeämmäksi, ettei Unity-asiakasohjelman kehitys etene tarpeeksi nopeasti tyydyttävälle ja pelattavalle tasolle. Kamoissa ja toiminnoissa on edelleen liikaa puutteita tarjotaksemme sinulle miellyttävän pelikokemuksen”, Habbon tuotepäällikkö kirjoittaa.

Habbo palaa siis Kelju K. Kojootin tavoin piirustuspöydän ääreen eikä luovuta:

”Samalla kun annamme Habboille mahdollisuuden käyttää Flashia, jotta he voisivat pelata haluamallaan tavalla, palaamme täysipäiväiseen Unityn kehitykseen. On erittäin tärkeää ottaa huomioon, että Flash-työpöytäsovellus on väliaikaisratkaisu, jonka avulla saamme lisäaikaa Unity-alustan korjauksiin!”

Flashin kuolema ei ollut ainoa Habbon alkuvuoden mullistuksista, sen omistuksessakin tapahtui muutos.

Eikä Habbo toisaalta ollut ainoa putiikki, jossa Flashin kuolema yllätti housut kintuissa ja pakotti hätäratkaisuihin. Kiinassa pysähtyivät junat, Etelä-Afrikassa verottajan verkkopalvelu. Tietoturvaltaan kyseenalaiseen purkkaviritykseen turvauduttiin sitten kummassakin paikassa.