Konsulttiyritys KPMG:n 145 000 Microsoft Teams -käyttäjän henkilökohtaiset keskustelut poistettiin vahingossa, The Register kertoo. Yhtiön globaalin tietohallintotiimin oli tarkoitus poistaa vain yhden työntekijän tiedot tietokannasta.

Asia selviää KPMG:n globaalin tietohallintojohtajan John Applegaten sisäisestä, it-osastoille suunnatusta sähköpostiviestistä. Applegate kertoo, että loppukäyttäjien Teams-viestit on poistettu lopullisesti.

"Microsoft on vahvistanut, että Teamsin chat-tiedot eivät ole palautettavissa", viestissä sanotaan.

Virhe tapahtui 15. elokuuta, kun it-osasto oli poistamassa yhden henkilön Teams-tietoja tietokannasta. Kaikki ei mennyt nappiin, sillä toimenpide osui vahingossa koko organisaation keskusteluhistoriaan.

”Tämän muutostoimenpiteen toteutuksessa tehtiin inhimillinen virhe ja toimenpidettä sovellettiin yksittäisen tilin sijaan koko KPMG:n Teams-ympäristöön”, Applegate selittää.

Applegaten mukaan virhe vaikuttaa vaihtelevasti läpi yrityksen verkostojen ja toisiin tiimeihin enemmän kuin toisiin.

"On erittäin todennäköistä, että kaikissa maissa on joukko käyttäjiä, jotka menettävät chat-tietonsa."

Virhe koskee kaikkia kahden keskeisiä keskusteluita, ei siis kokouksiin liittyviä tai ryhmäkeskusteluita. Viestissä muistutetaan, ettei Teams-keskusteluja kuulu käyttää tärkeän liiketoimintatiedon säilyttämiseen.