Turkkilainen kryptopörssin perustaja Faruk Fatih Özer ja tämän kaksi sisarusta ovat kukin saaneet 11 196 vuoden vankeustuomion, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo paikallisten lähteiden perusteella.

Vuonna 2021 Thodex-kryptopörssi ilmoitti yhtäkkiä lopettavansa toimintansa väittäen, että sen rahavarojen olevan loppu. Samalla Özer, 29, pakeni sijoittajien varojen kanssa Albaniaan, josta hänet myöhemmin palautettiin Turkkiin.

Özer todettiin syylliseksi rahanpesua, petosta ja järjestäytynyttä rikollisuutta koskeviin syytteisiin. Myös hänen siskonsa ja veljensä saivat tuomiot samoista rikoksista lyhyessä oikeudenkäynnissä.

Oikeudenkäynnin aikana Özer yritti puolustautua sanomalla, että jos hänen aikomuksenaan olisi ollut tehdä rikoksia, hän ei olisi toiminut niin amatöörimäisesti.

”Olen riittävän fiksu johtaakseni mitä tahansa organisaatiota maan päällä”, turkkilainen uutistoimisto Anadolu kertoo Özerin sanoneen.

”Tästä on todisteena 22-vuotiaana perustamani yhtiö.”

Turkin oikeuslaitoksen mukaan sisaruskolmikolla oli rikoksissaan yhteensä 2 027 uhria, mikä vaikutti heidän jokaisen saamaan yli 11 000 vuoden vankeustuomioon.

BBC huomauttaa, että tämänkaltaiset tuomiot ovat olleet Turkissa yleisiä kuolemantuomiosta luopumisen jälkeen.