YAM-kryptovaluutta ennätti nähdä lyhyen elinkaarensa aikana nopean nousun sekä räjähdysmäisen laskun.

Kryptovaluutan romahdus tapahtui kun valuutan kehittäjät paljastivat, että yhden koodirivin virhe oli aiheuttanut bugin, joka esti valuutan hallinnan, uutisoi The Register.

Koodin olisi kuulunut olla:

totalSupply = initSupply.mul(yamsScalingFactor).div(BASE);

Mutta se olikin:

totalSupply = initSupply.mul(yamsScalingFactor);

Ongelmana oli se, että koodivirheen myötä YAM loi liikaa valuuttaa, jota sen oli tarkoitus myydä Uniswapin kautta. Ylimääräiset kryptovaluutat jäivät järjestelmän reserviin.

Bugin ja hallintamallinsa ansiosta valuutalle ei ollut enää mahdollista saavuttaa enemmistöpäätöksiä, minkä takia järjestelmän protokollaan ei ollut enää mahdollista tehdä muutoksia.

Järjestelmä itse omisti ylimääräiset YAM-kolikot, eikä se voinut osallistua päätöksentekoon. Näin ollen äänestykseen vaadittavaa minimiedustusta ei ollut enää mahdollista saada kokoon.

Tämän ansiosta järjestelmään jäi lukkojen taakse noin 750 000 dollarin edestä Curve-valuuttaa, jonka oli tarkoitus palvella palvelun oman YAM-valuutan tukena.

Pelastusyritysten epäonnistuttua Yam Financen perustajistoon kuuluva Brock Elmore twiittasi oman anteeksipyyntönsä: ”Olen todella pahoillani. Olen epäonnistunut. Kiitos huikeasta tuestanne. Olen surun murtama”.

Epäonnistumisen seurauksena yhden YAM-kolikon arvo putosi vain kahdessa päivässä noin 183 dollarista alle yhteen dollariin.