Boston Dynamics on tullut nopeasti tunnetuksi roboteillaan, jotka osaavat suorittaa erilaisia tehtäviä. Yhtiö on esitellyt Massachusettsin poliisi videolla, miten Spot-nimisiä robottikoria on opetettu avaamaan ovia.

Robottikoirat voivat auttaakin vaarallisissa tilanteissa, joissa pitää päästä esimerkiksi rakennukseen, joka on terroristien hallussa tai kyseessä on kaappaustilanne. Robotin akku kestää noin 90 minuuttia ja se pystyy kulkemaan erilaisissa maastoissa.

TechCrunch kertoo, että jotkin kansalaisvapausryhmät ovat alkaneet esittää kysymyksiä poliisivideoon liittyen. Yksi näistä ryhmistä on American Civil Liberties Union (ACLU) -järjestö, joka puolustaa Yhdysvaltain perustuslain takaamia oikeuksia. Järjestö vaatii nyt lisätietoja robottikoirien testaamiseen liittyen.

”Liian usein tällaisten teknologioiden kehittäminen tapahtuu nopeammin kuin sosiaaliset, poliittiset tai oikeusjärjestelmät ehtivät reagoida”, ACLU toteaa.

Alla olevalla videolla Boston Dynamics esittelee Spot-robottikoiraansa.

Vastaavien robottien kohdalla huolet voivat liittyä esimerkiksi ajatukseen, että robotit korvaisivat ihmisiä tietyissä toimissa, jossa ei pitäisi. Mieleen saattaakin tulla erilaisten scifi-elokuvien ja -pelien maailmat, joissa järjestystä ylläpitävät pelottavat, aseilla varustetut robotit.

Boston Dynamics kertoi TechCrunchille, ettei se voi kommentoida yhteistyötä Massachusettsin poliisin kanssa. Yhtiön yritysvarajohtaja Michael Perry kuitenkin tarkensi, ettei robotteja kehitetä vahingoittamaan tai uhkaamaan ihmisiä.