Floridan St. Johnissa sijaitseva Bartram Trail High School on saanut monien oppilaiden vanhemmat hermostumaan. Nuoret naisoppilaat ovat digitaalisen kuvankäsittelyn keinoin saaneet ylleen peittävämpiä vaatteita koulun vuosikirjaan. Lopputulos on melkoisen kökkö.

Vanhemmat ovat ilmaisseet turhautumistaan paikalliselle

. Heidän mukaansa kuvien muokkaaminen viestii, että nuorten naisten pitäisi hävetä kehittyviä vartalojaan.

Koulun edustaja puolestaan kommentoi, että kyse on vuosikirjaa koordinoivan opettajan kädenojennuksesta. Hän muokkasi kuvat, ettei oppilaita jätettäisi pois vuosikirjasta pukukoodin rikkomisen vuoksi. Koulun antama pukeutumisohjeistus on saanut kritiikkiä osakseen jo pitkään ennen nyt julki tulleita muokkauksia.

Kehohäpeä ja pukukoodit ovat yksi kiistelynaihe, mutta varmaa ainakin on se, ettei editoituja kuvia olisi kannattanut paperille asti painaa. Sen verran surkeaa työtä ne edustavat. Kuvissa on esimerkiksi pienennetty avonaisia kaula-aukkoja ja peitetty paljaita olkapäitä.

Kuvat näyttävät lähinnä Windowsin historiallisella Paint-ohjelmalla muokatuilta, sillä vaatteita on jatkettu hyvin karkeasti muotoilluilla väripalkeilla tai leikkaa-liimaa-tyyppisesti jatketuilla kuoseilla. Onpa joidenkin oppilaiden vaatteet editoinnin myötä kokonaan vaihtaneet väriäkin.