Yhtiön turvallisuusjohtajan John Suffolkin mukaan Huawein tietokoneisiin ja järjestelmiin kohdistuu joka päivä miljoona kyberhyökkäystä. Erityisesti hyökkäyksillä pyritään urkkimaan tietoja Huawein 5g-keksinnöistä, Suffolk toteaa japanilaiselle Mainichi-julkaisulle.

Yhtiöllä onkin enemmän 5g-tekniikkaan liittyviä patentteja kuin millään muulla yrityksellä maailmassa.

Suurin osa hyökkäyksistä on pystytty torjumaan, mutta joihinkin vanhempiin tietokoneisiin hakkerit ovat päässeet sisälle. Huawei ei ainakaan virallisen tiedon mukaan ole onnistunut tunnistamaan hyökkääjiä. Aiemmin yhtiö on kuitenkin syyttänyt suoraan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpia ja maan hallintoa Huaweihin kohdistetusta kyberkampanjasta.

Suffolk pyrkii myös vakuuttamaan mahdollisia asiakkaita Huawein luotettavuudesta. Turvallisuusjohtajan mukaan yhtiötä ei ole koskaan pyydetty toimittamaan tietoja maan hallinnolle. Suffolkin mukaan Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengfei kieltäytyisi ehdottomasti moisesta yhteistyöstä, ja ennemmin lopettaisi koko yhtiön kuin taipuisi ulkoisiin vaatimuksin.

Pelkät puheet tuskin kuitenkaan riittävät vakuuttamaan valtiollisia tahoja. Esimerkiksi Yhdysvallat käy paraikaa aktiivista kampanjaa, jossa se kehottaa muita maita välttämään vakoilun pelossa Huawein tuotteita verkkojen rakentamisessa.