Älypuhelimia hajoaa paljon, ja useimmiten vahinko tulee erittäin kalliiksi. Se ei ole mikään ihme. Puhelin on kaikkialla mukana, ja se otetaan tutkimusten mukaan esiin pahimmillaan satoja kertoja päivässä.

Älypuhelin on huono kestämään osumia, kun sen pitää olla mahdollisimman kevyt ja siro, vaikka se on sullottu täyteen tekniikkaa. Kaiken lisäksi puhelin on vuorattu lasilla.

Mikrobitti selvitti, kuinka paljon muutaman yleisen puhelimen lasin vaihtaminen maksaa. Laskimme myös, kuinka paljon puhelimen kokonaishinnaksi tulee, jos sitä päätyy korjaamaan parin vuoden välein.

Lisäksi vertailemme tuoteturvien hintaa ja järkevyyttä.

Vahingon jälkeen ei ole tehtävissä paljon muuta kuin viedä puhelin korjattavaksi, ellei ollut etukäteen ottanut tuoteturvaa tai jos kotivakuutus ei vahinkoa korvaa. Myös luottokorteilla maksetuilla tuotteilla on oma tuoteturvansa, jossa rajoittavat tekijät ovat aika ostohetkestä, ostoksen hinta ja vahinkojen määrä vuodessa.

Lue lisää: Puhelimen lasi särki - kuka korvaa ja millä hinnalla? Vertasimme tuleeko tuoteturva vai lasin vaihto halvemmaksi