Kesän mittaan on yhtiö toisensa jälkeen joutunut myöntämään, että niiden käyttäjien puhetta kuuntelevat muutkin kuin tekoälyt, joiden on tarkoitus vastailla kysymyksiin ja toteuttaa toiveita. Toimintaa perustellaan yleensä halulla kehittää palveluita.

Google ja Apple lupasivat jäädyttää touhun toistaiseksi. Amazon aikoo jatkaa, mutta lupasi sentään kertoa avoimemmin, kuinka kuuntelun voi kieltää.

Harva varmaan jaksaa hämmästyä siitä, että myös Microsoftille puhuttua kuunnellaan ihmiskorvin, kuten muun muassa Vice nyt kertoo. Yhtiön alihankkijat kuuntelevat Skypen käännöspalvelun ja Cortana-puheavustajan käyttäjien sanailua. Tarkoituksena on tarkkailla järjestelmien toiminnan tasoa ja korjata mahdollisia virheitä, kerrotaan.

”Pyrimme läpinäkyvyyteen äänidatan keräämisessä ja varmistamme, että asiakkaamme voivat päättää, kuinka ja milloin heidän tietojaan käytetään. Hankimme asiakkaiden suostumuksen ennen äänidatan keruuta ja käyttöä”, Microsoft sanoo lausunnossaan.

Arvailtavaksi jää, kuinka moni on antanut luvan tietoisesti ja kuinka moni asiaa sen kummemmin huomaamatta – tai ajattelematta.

Lähde: Tivi