Apple ja Disney lähtevät kisaamaan Netflixin kanssa jo marraskuun aikana uusilla palveluillaan. Keväällä 2020 kehään astuvat myös NBC ja HBO omilla tuotteillaan.

Eri palveluiden tulva herättääkin helposti kysymyksen riittääkö kaikille maksavia asiakkaita. Fortune on teettänyt asiasta kyselyn, johon on vastannut yli 1100 amerikkalaista.

Tutkimuksen mukaan peräti 28 prosenttia amerikkalaisista uskoo ottavansa käyttöön joko Disney+ -palvelun tai Disney+/Hulu/ESPN -paketin. Apple TV+ -palvelusta uskoo maksavansa 14 prosenttia, NBC:n Peacock-palvelulle rahojaan uskoo antavansa vain kahdeksan prosenttia.

Tällä hetkellä Netflixiä, Hulua tai Amazonin videopalvelua käyttävistä 40 prosenttia aikoo ottaa käyttöön vähintään yhden uusista palveluista. Vain 11 prosenttia aikoo peruuttaa jonkin olemassa olevan suoratoistopalvelun tilauksen uuden palvelun alta. Kaapeli- tai satelliittitelevisiotilauksen aikoo perua 14 prosenttia kuluttajista.

Eri palveluista ei haluta maksaa yhteensä yli 25 dollaria. Tämä on ehdoton katto 56 prosentille kyselyyn vastanneista. Tosin 44 prosenttia on valmis maksamaan palveluistaan enemmänkin.

Kyselyä kommentoinut P.K. Kannan Marylandin yliopistosta pitää selvänä, että kaikille ei riitä jaettavaa kakusta, vaan osa palveluista kaatuu liian vähäisen käyttäjämäärän vuoksi. Esimerkiksi Sony on jo ilmoittanut oman Vue-palvelunsa sulkemisesta.

Kiivaan taiston lopullista voittajaa on vaikeaa veikata, sillä tilanne on melkoisen monimutkainen. Esimerkiksi Hulun käyttäjistä merkittävä osa kertoo pitävänsä todennäköisenä Hulun perumista ja jonkin muun palvelun tilaamista. Samalla kuitenkin Hulun ja Disneyn yhteispaketti on todella suosittu vaihtoehto.

Amazon puolestaan tarjoaa Prime-jäsenilleen videoiden lisäksi myös muita etuja, esimerkiksi huippunopeita toimituksia verkkokaupasta tilatuille tavaroille. Vaikka Netflix onkin suosittu, ei sillä ole hihassaan muita valtteja kuin videopalvelu.

Lue myös: