Koronakriisin keskellä perinteinen urheilu on joutunut – ainakin osittain – jäihin. Sen sijaan kilpapelaamisen suosio vain kasvaa käynnissä olevan digimurroksen keskellä.

Nyt e-urheilun saralla on saavutettu uusi rajapyykki. Dota 2 -pelin kymmenes The International -turnaus on kerännyt palkintopottiinsa historialliset 34 422 625 dollaria. Tämä ylittää samaisen pelin viimevuotisen palkintopotin, johon kertyi 34,3 miljoonaa dollaria, kirjoittaa The Verge.

Huomionarvoista on se, että potti kasvaa edelleen. On siis mahdollista, että lopullinen rahapalkinto huitelee lopulta lähellä 40 miljoonaa. Rahaa kerätään 19. syyskuuta asti.

Pelin omistava Valve kerää palkintorahaa myymällä pelinsisäisiä Battle Pass -passeja, joiden kautta pelaajat pääsevät nauttimaan palkinnoista ja kosmeettisista esineistä. ”Rähinäpassi” maksaa 8,95 euroa, mutta lisätasoja haikailevat pelaajat saavat pulittaa ostoksestaan enemmän.

Tällä hetkellä on epävarmaa, milloin turnaus lopulta järjestetään. Valve nimittäin haluaa tuoda myös yleisön nauttimaan peleistä, joten The International starttaa todennäköisesti koronakriisin hälvettyä.

Turnauksen järjestetään Tukholman Globen-jäähallissa – kunhan pöly laskeutuu.